Wspomnienie egzotycznych wakacji, czyli cytrusowe smoothie z kokosową nutą.

Cytrusowe smoothie na wodzie kokosowej.

Woda kokosowa nie jest czymś na widok czego skaczę z radości. Nie powiem też, żeby jakoś specjalnie mi smakowała (choć samego kokosa uwielbiam). Jednak jej właściwości zdrowotne przekonują mnie na tyle, że woda kokosowa na stałe zagościła w mojej kuchni. Jej niezbyt dobry smak ukrywam z powodzeniem w różnego rodzaju koktajlach.

Dziś postanowiłam podzielić się z wami przepisem na smoothie z kokosową nutą. Jeśli więc tak jak ja nie przepadacie za smakiem wody kokosowej, ale doceniacie jej zalety, to ten koktajl będzie dla was idealnym sposobem na przemycenie jej do swojej diety.

CYTRYNOWO-POMARAŃCZOWE SMOOTHIE Z DODATKIEM SZPINAKU I WODY KOKOSOWEJ

SKŁADNIKI:
* 1 banan
* 1 pomarańcza
* 1 cytryna
* 2 garści szpinaku
* 150 ml wody kokosowej
Opcjonalnie:
* 1 łyżeczka błonnika kokosowego
* 1 płaska łyżeczka sproszkowanego korzenia maca
* 1 łyżeczka nasion chia. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. 


Cytrynowo-pomarańczowe smoothie z dodatkiem szpinaku i nasion chia.